Telefoon

Contact gegevens en routebeschrijving


Contact gegevens

Contact met ons opnemen voor een vraag of reservering? Dat kan op onderstaande manieren. Komt u met de auto naar onze bed en breakfast Dans La Creuse in Mourioux Vieilleville, volg dan de routebeschrijving op deze pagina.

 • Vul het contactformulier op deze pagina in.
 • Stuur ons een e-mail: info@danslacreuse.com
 • Bel ons op: Nederlands mobiel nummer +31 (0)6 813 92 634, Frans mobiel- en vast nummer: +33 (0)7 534 08 130/ +33 (0)55 580 3751

Na ontvangst van uw bericht via het contactformulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Als u binnen 2 dagen geen antwoord van ons ontvangt, neem dan contact met ons op via info@danslacreuse.com of per telefoon.

LET OP: Vergeet niet in uw spam-map of de map “ongewenste e-mail” te kijken. Om te voorkomen dat ons bericht in de spam-map terecht komt, kunt u ons e-mail adres info@danslacreuse.com toevoegen aan uw lijst met contactpersonen.

Eric en Joyce

Eric en Joyce van der Kleij

1 La Ribière, 23210 Mourioux-Vieilleville, Frankrijk

Nederlands mobiel nummer: +31 (0)6 813 92 634, Frans vast- en mobiel nummer: +33 (0)55 580 3751/ +33 (0)7 534 08 130


Contact formulier:

   

  Routebeschrijving

  Auto

  1. Met de auto
  Reist u met de auto vanuit Nederland en België via Parijs? Dan is het ongeveer 850 km rijden vanaf Utrecht naar Mourioux Vieilleville. En vanuit Antwerpen is het ongeveer 710 kilometer. Op het moment dat u de snelweg A20 verlaat bereikt u na een half uur rijden onze chambres d’hôtes / bed & breakfast. Hieronder volgt de routebeschrijving als u via Parijs rijdt. Mocht u Parijs helemaal willen vermijden dan is een alternatief om de langere route via Reims te rijden. De GPS coördinaten zijn:
  46.082011,1.63764 (op Google Maps en OpenStreetMap).

  Routebeschrijving vanaf Parijs:

  Wij adviseren u om vanaf punt 4 de route te volgen zoals hieronder beschreven. Dit omdat bepaalde navigatie systemen een andere, langere route doorgeven naar Mourioux Vieilleville.

  1. Na Parijs neemt u de A10 richting Nantes/Bordeaux/Orléans.
  2. Vervolgens neemt u de A71 richting Clermont-Ferrand/Toulouse/Vierzon.
  3. Daarna neemt u de A20 richting Toulouse/Vierzon/Châteauroux/Limoges.
  4. Op de A20 neemt u afslag nummer 23, Guéret/La Souterraine.
  5. Bij de rotonde neemt u de 3e afslag.
  6. U komt dan op de N145, een 2-baans autoweg waar u 110 km mag rijden.
  7. Op de N145 neemt u de 2e afslag op de rotonde, richting La Souterraine.
  8. Vervolgens neemt u op de N145 afslag 51 (Fleurat/Dun le Palestel/Le Grand Bourg/Bourganeuf).
  9. Aan eind van de afslag rechtsaf slaan, richting Bourganeuf/St. Dizier Leyrenne/Le Grand Bourg, wegnummer D912. Dit is een hele lange weg waar je 80 km mag rijden. Gedurende ongeveer 15 minuten rechtdoor rijden.
  10. Na die 15 minuten rijdt u onder een klein viaduct door, waarna u gelijk de afslag naar rechts neemt richting Vieilleville, wegnummer D42A.
  11. U krijgt dan na ongeveer 500 meter rijden aan uw rechterhand de spoorlijn.
  12. U gaat dan rechtsaf de spoorlijn over.
  13. Na ongeveer 100 meter gaat u linksaf richting Mourioux (D42). Dit is een lange weg die u uitrijdt tot aan een T-splitsing.
  14. Bij de T-splitsing gaat u rechtsaf, dus NIET naar links het plaatsje Mourioux inrijden.
  15. Dan neemt u gelijk de 1e weg naar links (Marsac/La Ribière/La Vedrenne).
  16. Vervolgens rijdt u 300 meter over een landweg voordat u in de bocht aankomt bij ons huis.

  VOORDEEL: Op de A20 betaalt u geen tol.


  2. Met de trein
  Neem vanaf Nederland de Thalys naar Parijs. In Parijs komt u aan op station Gare du Nord, waar u metro 5 richting Place d´Italie neemt. Bij Gare d´Austerlitz verlaat u de metro. Vanaf Gare d”Austerlitz gaat de trein van de Franse Spoorwegen (SNCF) naar Limoges. Dit betreft een intercity trein, geen hogesnelheidstrein.

  Vanuit Limoges neemt u de trein naar (Mourioux) Vieilleville, waar wij u met de auto kunnen komen ophalen.

  Er is ook een service van de SNCF die IDCAB heet (IDCAB.sncf.com). U krijgt dan begeleiding van treinstation naar treinstation in Parijs. U hoeft dan niet met de metro te reizen. Van te voren boekt u een afspraak op een bepaalde plek met een taxichauffeur, waar hij/zij 10 minuten op u wacht. U kunt er zelfs voor kiezen om bij de trein af te spreken. De chauffeur begeleidt u vervolgens naar zijn/haar taxi die u naar het andere station rijdt, waar vandaan u uw reis naar Limoges kunt vervolgen.

  Metrotijden Parijs
  Op de planner van de RATP kunt u de metro tijden van Parijs vinden (ook in het Nederlands beschikbaar). Kies voor “halte” om “Gare du Nord” en “Gare d´Austerlitz” in te voeren.

  Treintickets Limoges
  Vanaf Gare d’Austerlitz vertrekt de Corail trein naar Limoges. Treintickets naar Limoges worden aangeboden vanaf 3 maanden voor vertrek. De meest goedkope treintickets naar Limoges zijn vaak binnen 1 of 2 dagen uitverkocht. Daarna worden de tickets vaak geleidelijk duurder. Treintickets op het laatste moment kunnen tot 4 keer zo duur zijn. Vroegboeken wordt dus beloond. Goedkope tickets zijn niet of beperkt te annuleren en/of om te boeken.

  Wilt u treintickets naar Limoges boeken?

  Profiteer dan van vroegboek korting en reserveer uw zitplaatsen 82 tot 90 dagen van tevoren! Daarbij vindt u de laagste tarieven overdag op maandag t/m donderdag. De weekenden zijn namelijk populairder, waardoor de goedkope treintickets naar Limoges vaak snel uitverkocht raken. Voor een weekendje weg raden wij dan ook aan om van zaterdag t/m maandag te gaan i.p.v. vrijdag t/m zondag. Op deze manier heeft u een goedkoper treinkaartje voor de terugreis en bespaart u op de reiskosten. Kijk voor meer informatie op www.treinreiziger.nl  www.goedkoop-treinkaartje.nl.


  3. Met de bus

  U kunt vanuit een opstapplaats in Nederland met Eurolines, Flixbus of Ouibus via Parijs naar Limoges reizen. In Parijs stapt u over op een andere bus die u in Limoges afzet. Vanuit Limoges neemt u de trein naar (Mourioux) Vieilleville, waar wij u met de auto kunnen komen ophalen.


  4. Met het vliegtuig

  U kunt ons ook met het vliegtuig bereiken. U vliegt ofwel vanaf Eindhoven via Londen Standsted naar Limoges, en vanaf Limoges reist u verder met de trein naar (Mourioux) Vieilleville. Ofwel u vliegt rechtstreeks vanaf Schiphol naar Clermont Ferrand, waarna u de trein naar Limoges kunt nemen en vervolgens de trein naar (Mourioux) Vieilleville. Vanaf daar kunnen wij u komen ophalen met de auto.


  Wij hopen u spoedig een keer te ontmoeten in onze chambres d’hôtes

  Tot gauw!